sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

esittelyssä vihkikirkkomme

Vihdoin ja viimein kävin nappaamassa muutamat kuvat meidän vihkikirkon edustalta, jotta pääsisin esiittelemään sitä teille. Vihkikirkkonamme toimii siis Kauhajoen pääkirkko.

Kaikista eniten tykkään tästä kirkon edustastan puistomaisuudesta, sillä kirkolle kulkee kolme kevyen liikenteen väylää, joita reunustaa koivukujat. Parkkipaikat jäävät puiden taa.




Itse kirkkorakennus ei ole ulkoapäin niin kamalan - kuinka sitä nyt kuvailisi - kaunis. Tämä 1958 vuonna käyttöön vihitty kirkko on yksi Etelä-Pohjanmaan nuorimmista kirkoista. Aikaisemmin paikalla ollut vanha perinteinen puukirkko tuhoutui tulipalossa 1956.
Meillä meinasi olla tiukat paikat häidemme suhteen, sillä äitini ilmoitti viime viikolla, että kirkon on puhuttu menevän remonttiin ensi kesänä. Onneksi asia selkisi ja remontti alkaa vasta heinäkuussa 2019.


Oikea syy, miksi olen tähän kirkkoon tykästynyt, on sen sisätilat. Vaikka vanhat kirkot kattomaalauksineen ja kruusauksineen ovat kauniita ja mahtavia käsitaidonnäytteitä, tykkään tämän kirkon pelkistetyistä sisätiloista. Penkkeihinkään ei tarvitse ahtautua, vaan ne on mitoitettu ihan modernin ihmisen mukaan.

Maurin kommetti kylläkin oli, että koko kirkko muistuttaa enemmän vankilaa, mutta oli silti suostuvainen menemään täällä vihille.

kuva: http://www.kolumbus.fi/~kj2731/kirkot/kauhajoki2.htm
kuva: http://www.kolumbus.fi/~kj2731/kirkot/kauhajoki2.htm


-Elina
TJ 341

8 kommenttia:

  1. Mauri ei ole tainnut käydä vannkilassa... :D Kivan näköinen kirkko, vaikka onkin melko moderni! Ei esim. mikään funkkishirvitys, jollainen Espoon Tapiolassa on. Hyh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me oltiin viime kesänä eräissä häissä Jyväskylässä Kuokkalan kirkossa, ja sen jälkeen olin onnellinen, että meidän kirkko sentään näyttää kirkolta :D

      Poista
  2. Mielestäni oikein kivan näköinen kirkko, keksin heti monta kamalampaa, esimerkiksi Klaukkalan kirkko. :D
    Kiva jäädä seuraamaan teidän hääsuunnitteluja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, löytyyhän niitä moderneja, ei niin kirkkomaisia kirkkoja, monesta paikasta :D Tervetuloa seuraamaan! :)

      Poista
  3. Heheh, naurattaa tuo vankilakommentti :D Kivan näköinen kirkko, ihanan avara ja valoisa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin no, koko elämän kahleisiin sitä ollaan sitoutumassa, niin miksei aloittaa vankilasta 😄

      Poista
  4. Tosi nätti kirkko! Mä olen tuollaisten vähän modernimpien kirkkojen ystävä, kunhan kirkkosali vaan näyttää kirkolta eikä seurakuntakodilta. Tuo kirkko kelpaisi ulkonäöltään ehdottomasti myös meidän häihin. Miksiköhän meidän juhlapaikan lähellä ei voi olla noin kivaa kirkkoa!😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että kirkko saa positiivista palautetta! 😊 Sun kanssa oon myös samoilla linjoilla tuon seurakuntakotimaisuuden kanssa, jotenkin kolkkoja sellaiset kirkot 🤔

      Poista