maanantai 25. kesäkuuta 2018

morsiamen ryöstö - uhka vai mahdollisuus?

Pahoittelut pienestä hiljaisuudesta, tällä hetkellä vietän kesälomaa, joten palailen bloggaamaan säännöllisemmin ensiviikon jälkeen aimoannoksella hääjuttuja ;)

Mutta palataanpa otsikon aiheeseen.


Mosiamen ryöstö saa hääkeskusteluissa paljon kakkaa niskaan. Osaltaan ymmärrän sen kritiikin määrän, sillä vähäkin esimerkiksi viime vuosien Satuhäitä (nyk. Unelmahäitä) seuranneena, on morsiamen ryöstö ohjelmanumerona aika floppi. Sulhasen nolaaminen epäedukkaalla lauluesityksellä tai kiusallisella runonlausunnalla on myötähäpeällistä katseltavaa.

Omat kokemukseni morsiamen ryöstöistä on ollut kuitenkin enemmän positiivisia.
Eräissä häissä sulhasen tuli pelastaa hevosia harrastava morsian valjastamalla puuhevonen kärryajelua varten. Kun tehtävä ei ottanut onnistuakseen, pääsi sulhanen laulupuuhiin ja yllätti koko yleisön omaavalla hyvän laulutaidon. Ei siis tarvinnut nolata ketään ja ällistynyt yleisö sai yllätystä kerrakseen.

Toisissa häissä morsiamen sai takaisin, jos sulhanen oli kahta muuta häävierasta nopeampi esteradalla. Esterata taas juosi juurensa lapsuudesta, kun sulho oli aina pakottanut kaasona toimineen pikkusiskonsa esteradalle. Jälleen siis hyvin keksitty ja perusteltu ohjelmanumero.

Ryöstö on ohjelmanumerona ehkä liikaa jäänyt junnaamaan paikalleen. Vai onko nykypäivänä vaan liian mielikuvituksettomia ihmisia? Tokikaan kaikkien häihin se ei sovi ohjelmanumeroksi ollenkaan.

Itse olen kaavaillut meille morsiusparin ryöstöä, jossa meidän isät laitettaisiin suorittamaan esimerkiksi joku nikkarointitehtävä aikarajalla. Tai jos ihan perinteiseen morsiamen ryöstöön lähdetään, niin Mauri voisi hoitaa vaikka pyykkäysvuoron, sillä sitä hän ei ikinä kotioloissa tee. :D

Teatraaliselle pariskunnalle sopisi, jos ryöstö toteutettaisiin aivan täysin näytellyllä kohtauksella, jossa olisi vanhan lännentyylinen kaksintaistelu pääryöstäjän ja sulhasen välillä.

Myös itse ryöstö saisi olla näyttävämpi. Ei vaan mitään morsiamen talustusta, vaan vauhdikas morsiamen kaappaus vaikka kottikärryillä.

-Elina

2 kommenttia:

  1. Hei vitsi ku sulla on hyviä idiksiä tohon morsiamen ryöstöön! :) Paljon hauskempia ku ne perinteiset nolaus-laulut/runot/jne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) sillä tätä blogia pidänkin, että omat ideat saattais ruokkia myös muiden ideoita :)

      Poista