lauantai 4. elokuuta 2018

meidän Photo Booth idea

Meni jonkin aikaa, kun keksin meille sopivan tavan toteuttaa Photo Booth. En jostain syystä ole ollenkaan lämmennyt ajatukselle esimerkiksi Polaroid kuvista tai viiksistä rekvisiittana.

Ihan ensimmäinen idea mulla oli, että meidän potretit olisi otettu vasta kirkon jälkeen ja sinä aikana vieraiden aktiviteettina olisi ollut Photo Booth. Tämän jälkeen Photo Boothia ei olisi enää ollut loppuillan ohjelmassa. Kun sitten aloin pohtia, tulisiko vieraiden aika kuitenkin pitkäksi siinä odotellessa, niin siirsimme potrettien oton suosiolla ennen vihkimistä.

Kuvauspisteen tausta myös aiheutti vähän harmaita hiuksia. Aluksi pohdin jotain harsotaustaa, johon kiinnitettäisiin valoja. Kunnes törmäsin Pinterestissä vielä meille sopivampaan ideaan. Näillä näkymin valokuvaustaustana on maalattu (varmaan vaaleanpunainen) levy, johon kiinnitetään köynnöstä koristeeksi.

Kuten sanottua, en ollenkaan lämpee niille perinteisille rekvisiitoille kuten viiksille ja huulille. Kun sitten törmäsin Pinterestissä hauskoihin kuviin, joissa oli käytetty eri kokoisia kehyksiä, olin aika varma, että niitä meille. Sittemmin kun päätimme ottaa Etelä-Pohjalaisuutta mukaan häihimme, tuli mieleeni puhekuplat murteella kirjoitettuna. Siispä meidän Photo Boothiin tulee murrepuhekuplia ja muutama erikokoinen kehys.

testi puhekupla
Jäljellä oli enää pohtia, kuinka tämä kaikki toteutetaan. Sen lisäksi, että meidän valokuvaaja ottaa "virallisemmat" vieraskuvat Photo Boothissa. Aiomme valjastaa loppuillaksi mun kameran jalustalle ja siihen jonkun etälaukaisijan. Koska mun kameran pystyy yhdistämään nettiin ja sitä kautta siirtämään kuvat suoraa toiselle laitteelle, pystytään kuvat välittää vieraille vaikka heti. Ettei jokaisen vieraan tarvitse muodostaa laiteparia mun kameran kanssa, niin suunnitelmana on, että kamera yhdistetään joko tablettiin tai suoraa mun puhelimeen, josta kuvat voidaan välittää.
Tähän pisteelle pitää toki kaiken tämän tekniikan vuoksi "palkata" joku hoitaja. Ajattelinkin kysyä tehtävään muutamaa mun serkkua. Suurin osa heistä on poikia ikähaarukalla 15-18, eikä välttämättä kamalasti muuta innostavaa puuhaa meidän häissä ole.

Olen itse tyytyväinen tähän ideaan, sillä kamalasti ei tarvitse hankkia mitään. Vähän askarrella, maalata tausta, hankkia kehykset ja lahjoa serkut, ei siis suurta stressiä.

-Elina
TJ 308

4 kommenttia:

  1. Kivan kuuloinen photo booth!:) Nuo puhekuplat on hauska idea. Meille tulee myös kehyksiä, mutta kuvat otetaan polaroidkameralla, koska se on ehkä vähän helppokäyttöisempi ja haluan, että lopputuloksen saa heti ripustettua esille. Tuollainen kameravastaava on kyllä hyvä idea, jos on normikamera käytössä ja etenkin, jos haluaa, että kuvia saa siirreltyä laitteelta toiselle. Monilla saattaisi mennä sormi suuhun ilman apua:D

    VastaaPoista
  2. Kiitti! :) mietin tässä, että tuleekohan isojen kehysten hankkiminen ongelmalliseksi 🤔 itselle on kivempi tapa, että photo boothista saa kuvat tiedostomuodossa, niin voivat someaddiktit jakaa heti hauskoja kuvia medioihin 😊

    VastaaPoista
  3. Tosi hauska idea! Itse en lämpeä myöskään yhtään perinteisille mukahauskoille viiksille tai silmälaseille :D Itse olen ajatellut, että jos meille tulee photo booth niin jokin kaunis valokuvausseinä voisi olla kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Itsekin oon ihastellut kaikkia valokuvausseiniä ja niiden variaatioita Pinterestistä 😊 niistä saa tosi nättejä ihan vaan parillakin näyttävällä elementillä

      Poista