sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

minne ja milloin häämatkalle?

Aikomuksenamme oli lähteä häämatkalle vasta syksyllä, mutta taloprojektin vuoksi siirrämme sitä suosiolla. Ei kuitenkaan hätää, sillä on meillä pieni "prehäämatka" Juhannusfestareille Himokselle hyvällä porukalla.

Neljä vahvaa vaihtoehtoa meidän häämatkakohteeksi on valikoitunut seuraavanlaisiksi.

Kroatia - Makarska

Viime keväänä vietetyt pari päivää Kroatian Sibenikissä saivat aikaan pienen haaveen uudesta matkasta Kroatiaan. Makarska tuntuisi itselle ainakin sopivalta häämatkakohteelta siinä mielessä, että se sopii parhaiten pelkästään rannalla loikoilulle ja toistemme seurasta nauttimiseen. Samalla samoja aktiviteettejä siellä pääsee harrastamaan, kun muuallakin Kroatiassa.
kuva: Pixabay

 Ranska - Pariisi ja Nizza

Kukapa ei haluaisi rakkauden pääkaupunkiin Pariisiin häämatkalle? Meidän tapauksessa Ranskan matkalla saataisiin alkuviikko nauttia mun halajamasta kaupunkilomasta, sekä loppuviikko loikoiltaisiin Maurin toiveesta Nizzan auringon alla. Meillähän on melkein matkapaketti valmiina?
kuva: Pixabay

Alpit

Olis tosi siistiä päästä joko vaeltelemaan tai laskettelemaan näille. Myös ehdoton kiinnostusta lisäävä elementti on, että Keski-Euroopassa olisi helppo lähteä käväisemään monessakin eri maassa. Toki se matka vaatisi enemmän suunnittelua ja asioiden selvittelyä, kuin esimerkiksi perinteisempi rantaloma. Mutta ideana olis ihana kokea täysin erilaiset maisemat, mihin täällä aakeella laakeella Etelä-Pohjanmaalla on tottunut.
kuva: Pixabay


Suomi - Lappi

Loppujen lopuksi rentoutumiseen ei aina tarvita matkustamista kotimaan ulkopuolelle. Mä olen elämäni aikana viettänyt vaan pari lomaa Lapissa, vaikka mun vanhemmilla on tapana olla joka vuosi viikon verran lomalla esim. Levillä. Myös Mauri on viimeiset pari vuotta suunnannut viikoksi moottorikelkkailemaan kavereittensa kanssa lumisempiin maisemiin. Näin ollen meillä onkin suunnitelmana lähteä ensi vuonna ainakin Lappiin. 
kuva: Pixabay
Millaisilta muiden häämatkasuunnitelmat kuulostavat?

-Elina
TJ96

4 kommenttia:

  1. Ollaan nyt jo mietitty, mitä haluttaisiin häämatkalta. Suunnitelmana on, että heti häiden jälkeen jokin lyhyempi matka Euroopan tai peräti ihan Suomen sisällä, että saa hengähtää häiden jälkeen. Sitten pidempi häämatka alkuvuodesta, kun on järkevämpää lähteä kauemmas. Kohteina mietitty Australiaa, Uusi-Seelantia, Afrikkaa tai Islantia. Jotain sellaista, mitä ei ihan peruslomalla tulisi tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kaikki paikat kuulostaa ihanilta häämatkakohteilta 😍 varsinkin islanti kiinnostaisi meitäkin 😊

      Poista
  2. Oi, lappi olisi kyllä aivan ihana häämatkakohde! Me olemme suunnittellut kahta häämatkaa, lyhyttä matkaa juurikin Lappiin ruska-aikaan, ja sitten vielä Kreikkaan löhölomalle. :) Hyvältä kuulostaa kyllä kaikki teidän vaihtoehdot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lappi on kyllä tosi monipuolinen, koska jokaisena vuodenaikana on niin paljon nähtävää 😊 löhöloma tekee varmasti myös hyvää kaiken hää hössötyksen jälkeen 😍

      Poista