sunnuntai 24. helmikuuta 2019

drink drank drunk - mitä häissä juotaisiin

Juomaideat häihin muotoutui ikään kuin vahingossa. Vaikka otsikko onkin aika vihjaileva railakkaasta juhlinnasta, niin täyttä örvellysmeininkiä en meidän häistä halua. Aikomus siis tarjoilla alkoholia sopivasti mutta riittävästi. 

Meidän vieraat on enemmän booli-ihmisiä kuin pelkkien mietojen lipittäjiä. Koska kaikki eivät käytä alkoholia päihtymiseen, niin booli on kuitenkin sellainen, jota on kiva vaan vähän maistella. Näin ollen panostetaan enemmän illan booleihin kuin pelkkiin tölkkijuomiin. Uskon myös, että näin vältymme puoliksi joutuen tölkkien keräilyltä.

Emme ole vielä keskustelleet, tarjoammeko alkumaljat alkoholittomana vai alkoholillisena versiona. Mulla oli jossain vaiheessa haaveena tarjota mummuni itse tekemää omenatäysmehua. Mutta se kariutui kaikessa kiireessä, kun omena-aika olikin ohi hujauksessa syksyllä.

Aikomuksena on aloittaa mietojen tarjoilu jo ruokajuomina. Mutta sen jälkeen ne vedetään piiloon vielä boolien tarjoiluun asti. Booleiksi meille tulee kummallekin oma booli tyylillä: "Elinan etelän hedelmät" ja "Maurin miehinen mehu". Boolien sisältö jääköön toistaiseksi salaisuudeksi.


Kuinkas ne viinit? Me itse ei juoda punkkua oikeastaan ollenkaan, paitsi viime jouluna mun isä oli löytäny ekaa kertaa oikeasti hyvää punaviiniä, ja se melkein muutti mun mielen. Mutta silti aiomme pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa ja tarjota kahta eri valkoviiniä. Vaikka pääruokana onkin possua, haluamme tarjota häissämme meille maistuvia juttuja. Kahta eri valkkaria siksi, että toinen on makeampi ja toinen kuivempi vaihtoehto. Näin ollen jokaiselle on jotakin.

Alkoholin lisäksi tarjoamme tottakai myös vettä, mehua, perus ruokajuomina ainakin maitoa ja piimää sekä limsoja ja kivennäisvettä. 

-Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti