perjantai 8. helmikuuta 2019

ongelmana häälahja?

Koska ihmiset ovat pikkuhiljaa siirtymässä kulutusjuhlasta kierrättämiseen, on entistäkin tärkeämpää ilmoittaa mahdollisista häälahjatoiveista vieraille. Esimerkiksi mun vanhempien kaapeista löytyy vieläkin avaamattomia häälahjaksi saatuja astioita. Omasta mielestäni vähemmän on enemmän, enkä todellakaan halua kerätä turhaa tavaraa kaappeihin.

Vaikka olenkin aika ehdoton turhan tavaran kanssa, niin eniten kaikesta rakastan ilahduttaa muita lahjoilla. Varsinkin käytännöliset jutut hauskoilla tvisteillä on mun lahjojen alku ja juuri. Häiden lähestyessä ollaankin tottakai mietitty, mitkä olis meille hyviä ja ilahduttavia lahjoja. Tietenkään meidän häiden vaatimus ei ole saada paljon lahjoja, mutta tiedän, että versinkin vanhemmat ihmiset vaativat lahjatoiveen.


Tässä siis mun top 5 häälahjaideat. 

Raha

Tilinumero on yksinkertainen kuin myös yleinen tapa muistaa hääparia. Todistettavasti häärumba vie rahaa, joten pieni pesämuna hääparille on varmasti enemmän kuin tarpeen.

Lahjakortit

Hyvä vaihtoehto, jos ei halua antaa pelkkää rahaa. Toki on muistettava, mikä summa ja minne on juuri sopiva ko. pariskunnalle. 100 € lahjakortti luksuskylpylään, jossa yö kahdelta hengeltä maksaa 250 €, ei saisi ainakaan itseäni hyppimään riemusta. Tähän kategoriaan lasketaan ehdottomasti myös itsetehdyt lahjakortit. Hääparille sopiva voisi olla esimerkiksi: lupaus maksaa joku hääkulu tai lastenvahtiapu, mikäli lapsia jo löytyy.

Elämyslahjat

Menee ikään kuin samaan kategoriaan lahjakorttien kanssa. Halusin kuitenkin nostaa tämän esiin omana osuutenaan. Tässäkin on muistettava, että kaikki elämykset ei sovi kaikille. Esimerkiksi meillä Mauria ei saisi kuumailmapallolennolle, mutta itse sen vosin halutakin kokea. Oma suosikkini on kuitenkin ehdottomasti romanttinen yö lasi-iglussa.

Käyttötavara

Ja nyt en tarkoita kippoja, kuppeja ja kauhoja vaan pääasiassa liinavaatteita. Täytyy häpeäkseni myöntää, että meillä on tosi likaisia ja kulahtaneita pyyhkeitä. Täytyisikin vähän KonMarittaa niiden osalta. Myös laadukkaat lakanat on oikeasti kestävä lahja. Mun on ainakin todettava, ettei halpislakanat kauaa pidä väriään tai vähintään nukkaantuvat ensimmäisessä pesussa.

Lahjalista 

Jollain tapaa ehkä jo unohdettu asia, mutta mielestäni silti erittäin toimiva nykypäivänä. Hyviä puoliahan siinä on se, että kaikki lahjat on varmasti tarpeellisia ja voi valita just omaan budjettiin sopivan tuotteen. Kuitenkin monella nuorellakin pariskunalla alkaa olla tavaraa omaan tarpeeseen jo tarpeeksi. 

Näistä vaihtoehdoista me päädyimme pyytämään pääasiassa häälahjan rahana. Mutta siitä millä sanoilla sen teimme, tulee myöhemmin juttua Hääinfojen yhteydessä.

-Elina
TJ tasan 4 kk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti