lauantai 1. joulukuuta 2018

kuinka erottua edukseen hääbloggaajana?

Oman hääbloggaukseni aikana tuntuu, että hääblogien määrä on ollut kasvusuhdanteinen. Myös yleinen laatu ja sisältö on kokenut kohennusta.
Parhaiten sen ehkä huomaa siitä, kuinka moni uusi hääblogi on löytänyt tiensä omalle seurantalistalleni viimeisen vuoden aikana. Täytyy sanoa, että pyrin seuraamaan jokaista löytämääni hääblogia maksimoidakseni oman inspiraationi. Itselle siis hääblogit tarjoavat paljonkin inspiraatiota. Tottakai on mitä mielenkiintoisin seurata parien suunnittelun edistymistä ja viimein sitä tärkeää päivää.

Me hääbloggaajat olemme tavalla tai toisella kontaktissa toistemme kanssa. Ja useasti se eskaloituu samankaltaisten tekstien muodossa, erityisesti bloggaajille tärkeiden tapahtumien aikana.

Jokaisen blogin on kuitenkin oltava tavalla tai toisella kiinnostava, että lukijat jaksavat eksyä postauksiin uudelleen ja uudelleen. Itse myönnettäköön olleeni hieman huono bloggaaja lähiaikoina, mutta aina ei vaan aika riitä kaikkeen. Tekstin työstäminen vaatii kuitenkin hieman suunnittelua ja sitä jo kaivattua aikaa. 

Erottuakseen aliti kasvavasta populaatiosta, on löydyttävä karismaa sekä sanallista leikittelyä. Yleisesti ottaen persoonallisuus jää monen mieleen ja tärkeintä on ollakin oma itsensä.

Tekstin tuottaminen persoonallisesti onkin yllättävän vaikeaa. Myönnettäköön, että itse pohdin videohääbloggaamista aloittaessani, mutta totesin IT-taitojeni olevan aivan liian puutteelliset videosisällön tuotantoon. Videoiden kautta kuitenkin kuplivan iloinen personani kävisi paremmin ilmi, kuin muutaman hauskan sanan muodossa. Videosisällön tuottaminen olisi muutenkin hauskaa vaihtelua. Niiden visuaalinen ilme ei vaan yltäisi sille tasolle mitä haluaisin.

Myös blogien visuaalinen ilme on kohentunut. Haetaan selkeää teemaa blogin ulkoasulle ja tavalla tai toisella haetaan omaa brändiä. Myös muun sosiaalisen median päivittäminen siinä ohella on trendikästä. Instagramhan on mitä mainioin paikka tehdä fiidistä persoonallinen ja tuoda esiin blogin tyyliä myös näin. 

On siis yllättävän vaikeaa erottua edukseen. Keksin kuitenkin heti muutamankin bloggaajakollegan, jotka loistavat kirkkaina tähtinä hääblogitaivaalla omalla persoonallisella tyylillään.

Mikäli sinä tiedät yhden tällaisen hääblogiyksisarvisen, kannattaa hänet ehdottaa vuoden hääblogiksi än-yy-tee NYT (ohjeet löydät täältä). Toki allekirjoittaneellekin olisi suuri kunnia päästä finaaliin.

Mikäli puolestaan olet saanut maan mainioita hääpalvelu joltain yritykseltä, voit nimetä heidät täältä.

-Elina
TJ 188

2 kommenttia:

  1. Nykyään on kyllä haastavaa erottua edukseen bloggaajana. Tuntuu, että blogien suosio ylipäätään on hiipumassa. Itse hillun vähän rajamailla muutenkin, että miksi edes blogia pidän. Enimmäkseen haluan itselleni mukavan muiston sekä paikan jäsentää ajatuksia. Hiljalleen olen kuitenkin huomannut lisääväni kysymyksiä tekstieni loppuun, jotta saisin kuulla muidenkin ajatuksia aiheista. Tai olen miettinyt, että onpa pitkä aika viime julkaisusta, täytyykin varmaan kehittää jotain. Vaikka kumpikin näistä riitelee sitä vastaan, että kirjoitan vain itselleni muistoksi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääasiassa itsekin aloin kirjoittaa itseäni varten. Mutta loppujen lopuksi vaan jää koukkuun kirjoittamiseen ja onhan se kiva myös tavata uusia ihmisiä, vaikka vaan näin blogien välitykselläkin 😄

      Poista