maanantai 10. kesäkuuta 2019

hääviikon tunnelmat

Moi kaikille sinne ruudun toislle puolelle! Hääpäivä on ohi ja täällä kirjoittelee tuore rouva Korpela! Huh, huh, aika hurjaa, että nyt on häärupeama takanapäin! Onneksi häiden läpikäyminen on vasta edessä, kunhan saadaan päivän valokuvat.

Nyt kuitenkin ajattelin vähän kirjoittaa meidän hääviikosta. Kuvistuskuvina saatte ikään kuin "kulissien takana" otettuja kuvia hääpäivästämme.

Olin siis koko alkuviikon ma-ke töissä. Koska meillä ei kauheasti puuhaa enää hääviikolle ollut, tunsin tämän olevan hyvä ratkaisu. Maanantain - tiistain agendana oli leipoa vimeiset juustokakut. Keskiviikkona Mauri oli jo vapaalla, joten hän kävi sovittamassa pukuaan aamupäivästä, sekä hoiti muutaman jutun hääohjelmaan liittyen. Iltapäivästä suuntasimme Kauhajoelle, jossa siintivät kirkkoharjoitukset ja vihkikeskustelu papin kanssa. Samalla veimme yhden autokuormallisen häätavaraa jo vanhempieni luo. Jouduimme kuitenkin lähteä vielä keskiviikkoiltana takaisin Seinäjoelle.

onko helma hyvin?

Torstaiaamu alkoi, kun haimme aiemmin tekemäni hääkakut pakastuksesta kaverini luota. Sen lisäksi tontilla käytiin mittaamassa vielä talon nurkkien paikat. Ja tottakai noudettiin Maurin vuokrasmokki Tyynelästä. Lopuksi kävimme ostoksilla, hakemassa vielä uupuvia juttuja. Tämän jälkeen köröttelimmekin Kauhajoelle kissojen sekä loppujen hääkamppeitten kera. Illemmalla saimme myös juhlapaikan avaimen ja ensimmäiset tavarat roudattiin myös sinne.

takahuoneessa ohjelmien välissä
Perjantaina juhlapaikalle saavuimme joskus aamulla 10 jälkeen. Aluksi olimme siellä Maurin kanssa kahden, kun äitini jäi pikkuveljen kanssa pakkaamaan vielä toisen auton. Meillä meni juhlapaikalla vielä istumapaikat uusiksi, sillä pöytäjärjestys muuttui hieman. Onneksi paikat oli muutenkin arvottu, niin pieni lisäsekoitus ei ollut pahitteeksi. Tästä paikkojen arvonnasta lisää varmasti myöhemmin. Kun päydät saatiin aseteltua, lähti Mauri ja pikkuveljeni vielä kauppaan hakemaan muutamia puuttuvia ja koristelua auttavia asioita. Tällä välin me laitettiin pöytiin koristeet äidin ja kaaso N:n kanssa.

Kahdentoista jälkeen saapui meidän keittiövastaava ja äiti siirtyi hänen kanssaan keittiölle valmisteleviin puuhiin. Me laitettiin Kaaso N:n kanssa loput salin puolella valmiiksi, paitsi Mauri ja pikkuveljeni saivat hoitaa seinien koristelun. Pääsimme lähtemään juhlapaikalta siinä alkuillasta viiden aikaan, joka ilahdutti itseäni suuresti! Eniten olisi ärsyttänyt, jos koristelu olisi venynyt sinne puoleen yöhön. 

Mauri kävi vielä bestmaninsä kanssa viemässä loput juomat ja yhden ohjelmanumeron oheistarpeet juhlapaikalle illalla. Tämän jälkeen he lähtivät viettämään poikien iltaa heille vuokratulle talolle. Me puolestaan vietettiin mun viimeistä neiti-iltaa mun vanhempien luona kaasojen kanssa. Meidän ilta meni enemmänkin seuraavan päivän ohjelman läpikäymiseen. Puhumista olisi ollut enemmänkin ihan normijutuista, mutta järki sanoi, että parempi painua pehkuihin siinä yhdentoista aikaan. Ja täytyy sanoa, että itsellä ei onneksi ollut mitään nukahtamisvaikeutta.

-Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti