keskiviikko 7. marraskuuta 2018

hääjärjestelyjen ärsytyksiä

Vaikka hääsuunnittelu onkin ihanaa aikaa, törmää jokainen varmasti jossain vaiheessa ärsytyksen aiheisiin.
Häiden suunnittelutapoja on tietysti niin monia kuin häitäkin. Itsellä, kun on niin selkeät visiot monesta asiasta, niin eniten ärsyttää ihmiset, jotka tulevat tyrkyttämään heidän mielipiteitään ainoana oikeana tapana toimia. Usein kuitenkin kysyn muiden mielipiteitä ja päädyn ikään kuin tahallaan ärsyttävään tilanteeseen.  

"Kyllä häiden aikaan on pakko pitää kesälomaa."

En ajatellut pitää virallista kesälomaa välttämättä ollenkaan häiden aikaan. Pari päivää pyrin tekemään sisään, että hääviikon torstain ja perjantain olisin vapaalla. Tiedän, että mulla hommat luonnistuu paljon paremmin, kun oon pienen paineen alla. Ja liiallinen vapaa-aika saa mut ikään kuin lamaantumaan. Tavoitteena on myös tedä kaiken niin hyvin etukäteen, ettei hääviikolle jää mitään ylimääräistä hommaa.

"Eihän häihin nyt musta sovi."

Useasti olen kuullut, miten mustasta tulee mieleen vaan hautajaiset. Tai joidenkin mielestä se on yksinkertaisesti liian synkkä tehosteväri. Mun mielestä taas musta on arvokas ja ryhdittävä, eikä ikinä niin sanotusti pois muodista.

"Mutta kyllä isän tädin kummin kaima varmasti odottaa kutsua teidän häihin."

Se kirottu vieraslista, joka tuntuu tuottavan jokaiselle harmaita hiuksia. Toki pidän itseäni sen verran modernina morsiamena, että kutsuja ei lähetetä sen mukaan ketkä ovat sukua keskenään. Loppujen lopuksi jostain on pakko karsia ja moni kaveri menikin sukulaisen edelle. 

"Kyllä oikeita kukkia on oltava."

Saman tyylisiä lauseita voisi kerätä vaikka miten monia. On oltava sitä ja tätä. Aivan kuin olisi tietyt normit, joita kaikkien on toteltava. Meille aitoja kukkia on tulossa, mutta aluksi pohdin voisiko ne korvata jollain muulla. Nyttemmin aidot kukat tuntuvat meille paremmalta vaihtoehdolta. 

Onko muilla noussut ärsytyksen tunteita? 

-Elina
TJ212

2 kommenttia:

  1. Voi kyllä, vaikka hääsuunnittelu on varsin mukavaa hommaa, niin kyllä niitä ärsytyksiäkin välillä tulee:D Välillä ärsyttää oma päättämättömyys taikka mielen muuttuminen, välillä sulhasen mielipiteettömyys ja välillä esim. äidin mielipiteet siitä, kuinka meidän mustaa sisältävät kutsut näyttää surukutsuilta taikka että häissä pitäisi olla kuivaa viiniä hänen mieltymystensä mukaisesti. Onneksi mikään ärsytys ei kuitenkaan ole ollut vielä sellainen, että siitä olisi mitään isompaa riitaa saatu aikaiseksi:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, just puhuin yhden kaverini kanssa siitä, kuinka ollaan loppujen lopuksi tehty semmosia ratkaisuja meidän häihin, jotka ovat vain meille sopivia juttua. Ei olla kamalasti lähdetty miellyttämään loppujen lopuksi ketään. Onneksi ollaan myös säästytty riidoilta ja onneksi kaikki on myös aika ymmärtäväisiä, että meidän häät ja meidän tavat:D

      Poista