lauantai 3. maaliskuuta 2018

tekemistä vieraille

Mulle on tärkeää, että vierailla tulee olemaan tekemistä ohjelman ja ruokailujen välisenä aikana. Useasti oon todennu häissä, että pöytäkuntien keskustelunaiheet ei riitä täyttämään niitä väliaikoja. Tässä siis muutama asia, joita vieraat voivat väliajoilla tehdä. Sekä mun ajatuksia niistä.

vieraskirjan puuhastelu

Tapoja vieraskirjaan on useita ja uusia inspiraatioita voi selailla Pinterestista. Taulumaiset vieraskirjat ovat selkeästi nyt nosteessa, kuten pieniin puusydämiin kirjoittaminen ja niistä taulun tekeminen. Toinen varsin suosittu on vieraskirjalappuset. Oli kyseessä sitten ihan pukkuiset lappuset, joihin vieraat taiteilevat onnittelunsa tai vähän suuremmat, joihin luovat ihmiset vastaavat kieli poskella. Kolmantena suosikkina vieraskirjoista on kuvavieraskirja. Ei kuitenkaan saa unohtaa ihan tavallista vieraskirjaa, jonne vieraat voivat yhtä hyvin jättää tervehdyksensä.
Itse oon innostunut vieraskirjalappusista, sillä meidän kavereilla on kyllä sana hallussa ja uskon, että vastauksissa riittäis naurunaihetta pitkälle. Vieraskirjatauluista en oo vielä ihan innostunut, olen vähä hitaasti lämpeävä uusille innostuksille.

hääbingo

Jossain vaiheessa jo povattiin hääbingoinnostuksen laskemista, mutta hyvin se tuntuu pitävän paikkansa häiden ohjelmassa. Eräissä häissä kuitenkin totesin ettei meille bingo sovi. Miksi meidän häihin tulisi aktiviteetti, joihin me kummatkaan ei itse osallistuttu?

hääristikko

Tämän aktviteetin löysin niin ikään Pinterestistä ja olin heti myyty. Ensinnäkin oon aika ristisanahaukka. Toisekseen tällä ristisanatehtävällä voidaan leikkimielisesti testata kuka tietää meistä eniten ja tottakai voittaja palkitaan. Kolmanneksi tämä on aktivitettiina sellainen, kuin hääbingokin, johon tarvitsee vaan halukkaiden osallistua.

kuvakollaasi

Valokuvat kertoo konkreettisimmillaan meidän elämästä ja se vuoksi meidän häissä tulee olla kuvakollaasi. Vieraatkin pääsee seuraamaan meidän elämää valokuvien kautta. Vaikka valokuvien katselu sinällään mitään fyysistä tekemistä ole, mutta aikahan siinäkin kuluu. Hauskan ohjelmanumeron tästä tekisi se, jos rääväsuu kaasot ja bestmanit kehitteisivät PowerPointin hauskalla taustatarinalla kuvista.

Photobooth

Varmasti suosituin hääaktiviteetti. Sekä siinä mielessä helppo, että jokainen hääpari voi muokata sitä omanlaisekseen. Itse olin aluksi luopumassa photoboothista kaikkine rekvisiittoineen, mutta onneksi mieleni muuttui.

Kaikista tärkeintä on pitää myös huoli siitä, ettei ohjelaa ja muuta oheistoimintaa synny liikaa. Aikaa on jäätävä myös yleiselle kuulumisten vaihdolle.
Millaisia aktiviteetteja teidän häihin on tulossa?

-Elina

2 kommenttia:

  1. Olen ihan samaa mieltä, että vieraille on kiva olla kaikkea pientä tekemistä juhlan aikana, kunhan pysytään kohtuudessa ettei ohjelma tunnu liian täyteen ahdetulta. Meille on tulossa ainakin bingoa, vieraskirjaa ja toivottavasti myös photo boothia. Munkin blogiin on tulossa piakoin tekstiä tästä aiheesta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekstiäsi siis odotellessa ;) onneksi on aikaa rauhassa pähkäillä näitä ohjelmajuttuja, niin toivottavasti saadaan kasaan hyvä paketti jossa on sopivasti vapaata jutusteluakin :)

      Poista