lauantai 24. helmikuuta 2018

vieraslistan laatiminen

Kutsut ajattelin laittaa maailmalle ensi vuoden ystävänpäivänä, eli suunnilleen vuoden kuluttua.
Koska vieraat tekevät juhlat, vieraslistan tekeminen on varmasti hääsuunnittelun tärkein kulmakivi. Tärkeää on, että vieraat ovat hääparille tärkeitä ja merkittäviä henkilöitä. Eikä mitään "äidin lempi serkkuja". Me päätettiin, että 120 henkilöä on meidän kipurajoilla vierasmäärän suhteen.

Tässä vaihees totesin, että tahtoo -sovellus sopii vieraslistan räätälöintiin hyvin. Sinne saa kätevästi kirjattua sitte myöhemmin ketkä ovat ilmoittautuneet sekä suunniteltua myös istumajärjestyksen.


Me lähdettiin vieraslistan suunnitteluun ensin rajaamalla kutsuttavat sukulaiset. Päätimme rajata kutsutut täteihin ja setiin sekä niihin serkkuihin perheineen joiden kanssa olemme eniten tekemisissä. Alle 10 vuotiaita kertyy sukulaisista 7kpl, joista kaikki ovat vähintään 2-vuotiaita, jos ei tule lisävauvoja. 

Kavereiden rajaaminen olikin haastavampaa ja osittain edelleen kesken. Lähimmät kaverit oli tottakai helppo heittää listalle, mutta mihin sen rajan sitten vetäisi? Kavereiden lapset jätetään ulos kutsusta. Tiedän heidän tulevan mieluusti juhlimaan ilman lapsia.

Tällä hetkellä ehkä listalla on henkilöitä, joiden kanssa ollaan tekemisissä ehkä pari kertaa vuodessa. Mutta aiemmassa elämäntilanteessa heidän kanssaan on oltu tekemisissä lähes päivittäin.
Toiset ehkä listalla on mun työkaverit. Meillä on hyvä työporukka, joten sen puolesta kutsut olis ihan oikeutettuja. Maurin työkaverit on automaattisesti listalla, koska niiden kanssa vietetään vapaa-ajallakin aikaa. 

Ilman näitä ehkä tyyppejä häävieraita kertyis, hääpari mukaan lukien, 109. Matkaa 120 vieraaseen on siis vielä. Houkuttelisi kyllä pitää täysin lapsettomat häät, sillä silloin päästäisiin suunnilleen 100 henkeen. Mielestäni kyllä lapset kuuluvat häihin, varsinkin sukulaislapset, joten näin ollen lapset kutsutaan.

Muilla pään vaivaa vieraslistan kanssa?

-Elina

4 kommenttia:

 1. Meillä vieraslistan laatiminen sujui melko kivuttomaksi. Muutama sukulainen kylläkin on vielä harkinnan alla. Toisaalta tuntuisi hassua jättää heidät kutsumatta, mutta toisaalta miksi kutsuakaan, kerta ei olla oltu tekemisissä. Onneksi tällaisia tapauksia on kuitenkin vain ihan muutama, joten ehkä sen suuremmilta pään vaivoilta vältytään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on noissa sukulaisissa miehen puolelta niitä, joiden kanssa ei niin paljoa olla tekemisissä, mutta mies haluaa heidät kutsua. Muutenkin olen vieraslistan kanssa aika rennoin mielin, että ne ketkä kutsutaan ja pääsevät tulemaan, niin tekevät joka tapauksessa päivästä ikimuistoisen :)

   Poista
 2. Meillä nimenomaan tuo kavereiden rajaaminen on käynyt ihan älyttömän hankalaksi! Ihmiset ihan varmasti ymmärtää ettei kaikkia mitenkään voi kutsua, mutta tuntuu itestä silti vaikeelta. Meillä ei siis vieläkään oo ihan sitä lopullista vieraslistaa lyötynä lukkoon vaikka kutsut pitäisi lähettää parin kuukauden päästä :D kääk!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä vieraslistan parissa! Onneksi asioilla on kuitenkin tapana loksahdella oikeille paikoilleen, kun ei vaan liikaa pähkäilisi. :D

   Poista