keskiviikko 1. elokuuta 2018

valokuvaajan tapaaminen

Viime lauanataina se tapahtui, nimittäin tapaaminen ja sopimuksen kirjoittaminen valokuvaajamme kanssa.
Valokuvaajamme Kata Rotstén toimii yrittäjänä Kankaanpään valokuvaamossa. Valokuvaamo sijaitsee Kankaanpään keskustassa, mutta Kata on tehnyt paljon myös asiakaskuvauksia kuten häitä ja hautajaisia perus muotokuvauksen lisäksi.

Mua vähän huvitti käyntimme aikana, kun huomasin, että valokuvaajamme on luonteeltaan aivan kuin toinen mun kaasoista. :D Vähän hiljainen, mutta kuitenkin iloinen asiaskaspalvelja. Henkilökemiat siis pelasivat hyvin yhteen.

Valokuvaamopalvelun avulla Katan kautta hoituu myös valokuvien teettäminen, mm. kuvan painattaminen MDF-levylle, alumiinille tai suoraa Canvas -tauluksi onnistuu. Tätä palvelua tulemme luultavasti käyttämään sitten häiden jälkeen.


Itse hääpäivän valokuvaus alkaa klo 13:00, luultavasti Maurin ja bestmanien yhteiskuvilla. Sen jälkeen meistä otetaan First Look -kuvat, sitten mun ja kaasojen ryhmäkuvat ja lopuksi vielä meistä potretit. Tähän on siis varattu aikaa kaksi tuntia.
Valokuvat otetaan Kauhajoen keskustassa puistoalueella, jossa on joen ylittävä kävelysilta. Näin ollen yhdessä paikassa pystytään kuvaamaan niin veden lähellä, modernilla puusillalla sekä puistossa. Lisäksi alue sijaitsee kivenheiton päässä kirkosta, joten siirtymiin ei tarvitse kuluttaa paljoa aikaa. Sään salliessa, voidaan jotain potretteja käydä vielä nappaamassa auringon laskun aikaan juhlapaikan läheisyydessä peltomaisemissa. 

Koska meillä on niin valo- kuin videokuvasukin, sovimme, että kättelyn aikana Kata ei ole kättelypaikalla. Vieraat ohjataan kättelystä photo booth -pisteelle, jossa heidät valokuvataan perhekunnittain/pariskunnittain. Nämä kuvat vieraista lähetetään kiitoskuvien yhteydessä vieraille.

Meidän kuvaus on tällä hetkellä suunniteltu kestämään klo. 13:00-22:00 eli 9 tuntia. Hintaa kuvaukselle kertyi 700€, jossa huomioitu pieni alennus bloginäkyvyydestä. Mahdolliset lisätunnit menevät hinnaston mukaan 80 €/h.
Alkuperäinen tarjous oli 8 tunnista, mutta haluamme aamun kuvaukseen sisällyttää myös ryhmäkuvia, niin lisätunti ei ollut pahitteeksi. Uskomme myös, että kuvauksen päättäminen kymmenen aikaan illalla, on ok aika. Maurin sanojen mukaan: "ensimmäiset on jo siihen aikaan lähteny ja sammunu". 

Sanomattakin on selvää, että olemme tyytyväisiä valitsemaamme kuvaajaan. Innolla odotamme hääpäivän kuvaussessioita.

-Elina
TJ 311

2 kommenttia:

  1. Tuo mahtava tunne, kun joku häihin liittyvä asia on paljastunut hyväksi päätökseksi. Voitte olla nyt rauhallisin mielin kuvien suhteen, ja se on iso juttu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Itseä ainakin harmittaisi, jos hääpäivän kuvat olisi jotain ihan muuta, kuin mitä odotimme. Onneksi voi olla luottavaisin mielin omaan valintaansa! :)

      Poista