sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

näyttävästi ulos kirkosta

Koska riisin heittäminen on kiellettyä suurimmassa osassa kirkoista, on keksittävä korvaavia tapoja toivottaa hääpari ulos avioparina.
Täytyy kyllä sanoa, vaikka riisinheitto olisikin sallittua, saattaisin silti evätä sen meidän häissä. Jos sattuisikin esimerkiksi sadekeli, niin märän riisin kaiveleminen kampauksesta ei kuulosta kovin houkuttelevalta. Muita heitettäviä elementtejä olisi esimerkiksi ruusunterälehdet, mutta ne keveytensä vuoksi harvoin päätyy hääpariin asti.
Serpenttiinin puhaltaminen kuulostaisi myös hauskalta ja värikkäältä, mutta tuovat kamalasti roskaa.

Uskoisin, että suosituin tapa toivottaa pari ulos kirkosta on saippuakuplat. Hyvin onnistuneissa kuvissa saippuakuplat ovat nätti elementti, mutta todellisuudessa saippuakuplasade onnistuu harvoin. Tuulenpuuskan sattuessa puhaltaja saa omat kuplat naamalleen. En siis ole täysin ihastunut kupla-ajatukseen.


Itseä kiinnostaisi myös Kristaalihäiden Kristan tapaan huiskuttimet. Hyvällä tuurilla valmiita huiskuttimia meidän väreillä saattaisi löytyä facen hääkirppikseltä.

Toisena mahdollisena vaihtoehtona pidän kunniakujaa. Meillä ei oikein ole yhteisiä harrastuksia, joten sen puolesta kunniakujaan ei ole mitään yhteneväistä ideaa. Asiaa pähkäillessäni luulin keksineeni ratkaisun.
Olisiko huono idea, jos meidän onnittelumaljat nostettaisiin jo kirkosta poistuttaessa? Mielestäni onnittelumaljan ei tarvitse olla alkoholipitoinen juoma, vaan vaikka itse tehtyä omenamehua. Näin ollen uskon sen tarjoilun olevan hyväksyttävää kirkon edessä, toki asia täytyisi vielä varmistaa. Käytännön toteutus täytyisi kuitenkin suunnitella hyvin, koska muuten maljojen jako kestäisi liian kauan. Jouduin siis toteamaan, että ei maljoja kirkon edessä.

Yksinkertaisin tapa olisi poistua vieraiden aplodien saattelemana. Varmasti olisi ylvään kuuloinen tapahtuma.

Miten muut ajattelivat kirkosta/vihkimisestä ulos tulon?

-Elina

2 kommenttia:

  1. Mä en ole erityisen innokas saamaan päälleni mitään, mutta saippuakuplasade on sellainen, mistä olen haaveillut jo kauan, joten sellainen meidän häissä tullaan myös näkemään. Heilutettavat huiskut on myös kiva idea ja voisin kuvitella sellaiset myös omiin häihini ellei saippuakuplia olisi olemassa:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta pääasia on, että löytyy just teille paras tapa! Mä oon huomanni, että mulle nää "pikkujutut" on semmosia, että jokainen vaihtoehto tuntuu sopivalta :D

      Poista