tiistai 15. tammikuuta 2019

kaiverrukset sormuksiin

Tuntuu, että aika monesta asiasta häiden suunnittelussa voi saada päänvaivaa itselleen. Yksi tällainen monelle tuntuu olevan sormusten kaiverrukset.

Itsekin olisin halunnut meille jotain omanlaista kaiverruksiin, mutta loppujen lopuksi en keksinyt mitän hyvää lyhyttä ja ytimekästä "meidän juttua".

Ainut mistä pitkään haaveilin, oli ikuisuussymboli. Se on kaunis ja kuvaa sitä, mitä avioituminen meille merkitsee. Mutta sitä ei pystynyt tekemään kaiverruskoneella, jolla sormukseni kaiverrettiin. Näin ollen haaveeni jäi toteutumatta. Toki olisihan symbolin voinut korvata vaikka vaan kirjoittamalla "ikuisesti" ja päivämäärä perään. Mutta omissa haavekuvaelmissa ikuisuussymbolin kanssa olisi esitetty meidän nimet, niin jotenkin tuntui vaan liian pitkältä tavalta tuo ikuisuuden kirjoittaminen. Kaikki kun pitäisi ilmeisesti saada tehtyä mahdollisimman yksinkertaisesti.

Yksi hieno vaihtoehto olisi joku kiva pätkä esimerkiksi meidän häävalssista. Ikään kuin "jatkamme toistemme lauseita" -tyylillä. Tätä tapaa tuntuu moni käyttävänkin. Itsestä se vaan tuntuu jollain tapaa ehkä irralliselta, joten idea ei päässyt jatkojalostukseen.

Toinen vallan mainio vaihtoehto olisi kaivertaa vaikka häähashtag. Me taas emme ole aivan vielä lyöneet lukkoon millainen hääpäivämme hashtag tulee olemaan, joten sitä ei päästy soveltamaan ainakaan omassa sormuksessani.

Omaan sormukseeni valikoituikin niinkin tyypillinen kaiverrus kuin elina ♥ mauri 8.6.2019. Toki harvemminhan sitä sormuksen kaiverrusta tulee lueskeltua. Enemmän se on itselle sellainen "tuntolevy". Jos jostain syystä sormus hukkuu ja joku sattuu löytämään sen, niin mahdollisuus oikean omistajan löytymiseen on ainakin olemassa.

Maurillehan ei tule erillistä vihkisormusta, enkä tiedä miten hän on ajatellut kaiverruksen kannalta. Kovin pitkää tekstiä siihen ei enää mahdu, mutta ainakin päivämäärä olisi kiva lisä. Tämän vuoksi se ikuisuussymboli olisikin ollut niin helppo, kun se olisi mahtunut mainiosti päivämäärän kanssa myös Maurin sormukseen. 

Aina ei voi toteuttaa kaikkia unelmia, ja jossain on joskus joustettava. Tämä kaiverrusasia ei onneksi kovin maatamullistava asia itselle ole. Vaikka kylähän se aina harmittaa, jos joku ei mene niinkuin olisi ajatellut.

-Elina
TJ143


4 kommenttia:

  1. Kyllähän ikuisuussymbolin aivan varmasti saa kaiverrutettua kultasepällä käsityönä! Kone ei välttämättä osaa moista, mutta seppä kyllä varmasti. ;) Me olemme juuri parin viikon päästä viemässä kihlat huoltoon ja minun vihkini kaivurrutettavaksi yksityiselle korupajalle. Minulle tulee todennäköisesti ihan meidän Krista & Jarkko 16.2.2019 ja Jarkolle lisätään kihlaan hääpäivänämäärä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo varmasti olis saanut käsi kaiverrettuna :) Mutta helpompi oli ottaa kaiverrus koneella, kun kuului kuitenkin hintaan :) aika yleinen varmaan toi nimet ja päivämäärä kuitenkin on 😊

      Poista
  2. Tuo ikuisuussymboli on kyllä kiva idea 😊 Meillä lukee kihlasormuksissa nimikirjaimet, mutta vihkiin minulle tulee pätkä meidän häävalssikappaleen sanoituksesta mikäli se vain mahtuu siihen 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kyllä toi häävalssin kaiverrus 😍 toivottavasti omasi mahtuu somukseesi :)

      Poista