torstai 19. heinäkuuta 2018

ehkä häälehtinen, ehkä ei

Mä oon usein semmonen, että kun saan omasta mielestäni hyvän idean, niin siitä tulee ikään kuin päähänpinttymä. Eikä sitä pinttymää saa pois muuten kuin toteuttamalla sen. Näin on käynyt hääsuunnittelun aikana jo mun häämekon, Maurin puvun ja mun vihkisormuksen kanssa, eikä ne yleensä ole mitään halpoja pinttymiä.

Ihan suunnittelun alussa päätin, että meille tulee häälärpäke/häälehti, eli kyseessä vahva pinttymä. Aloitinkin jo vuosi sitten Canva.comissa graafisen suunnittelun meidän lehtiselle. Totesin kuitenkin, että budjettiin ei sovi lärpäkkeen painattaminen. Lisäksi haluan istumajärjestksenkin sisällyttää lehtiseen, niin aikataulu ei anna tilaa painatukselle. Eli luultavasti kirjoittaisin kaiken puhtaaksi Wordillä.

Askartelin pienen osviittaa antavan lärpäkkeen ja totesin, että A5 koko olisi parempi.
Mitä tämä lehtinen sitten sisältäisi?
Kannessa komeilisi meidän nimet ja hääpäivä. Sen lisäksi siitä löytyisi meidän häähashtag (joka luultavasti tulee olemaan #EMHÄÄT2018). Alaosan tyhjään tilaan ajattelin aluksi laittaa taskun, johon tulisi nenäliina onnenkyyneleille. Maurin kommentti nenäliinoihin oli:
"Jos tehdään vaan niin, että kun kakki istuu kaasot ja bestmanit käy viemäs vessapaperirullat kiertoon"
Eli se ei saanut kannatusta. Toinen mahdollinen olis joku meihin sopiva juttu, esim. kissatarra. Tai sitten perinteisemmin jotain lausahduksia, kuten "kesä on kreisi, tänään rakastutaan".

Sisäpuolelta löytyisi ensin meidän tärkeän päivän tärkeät henkilöt, kirkon vihkikaava ja mahdollinen virsi. Eli lehtinen pitäisi jakaa jo kirkkoon tultaessa.

Samoin juhlan osalta lehtisestä löytyy niin ruokalista, kakkulista ja juomalista, kuin ohjelma illalle. Ja lopulta se istumajärjestys. Näin ei tarttis erikseen miettiä miten juhlapaikalla ilmoittaa istumajärjestys ym. tärkeät infot, ja vieraille jäis joku konkreettinen muisto.

Huonoja puolia tässä kuitenkin tuntuu silti olevan. Ihan ensiksi, kuinka monelta tämä jää kirkkoon tai autoon? Lisäksi yhden menulappusen sijaan me tulostettaisiin kymmeniä menusivuja, samoin kuin lähes kaikkia muitakin sivuja. Se tuntuu vähän luonnonvarojen hukkaamiselta. Ja kolmanneksi kuinka monet kymmenet me näitä jouduttaisiin tulostamaan ja nitomaan?

Ehkä tässä jo perustelinkin itselleni, että tämä pinttymä ei ole ihan totetuttamisen arvoinen. Silti tässä on jotain ideaa, josta tykkään, sillä istumajärjestyksen esittäminen on mulle suuri kysymysmerkki. Enkä yhtään tykkää pöytäkolmio -ajatuksesta, koska en haluais pöytiin mitään ylimääräisiä tötteröitä.
 
Muilla ajatuksia häälehtisestä? Tai hyviä ideoita pöytäkolmioiden korvaajiksi?

-Elina
TJ 323

4 kommenttia:

  1. Mäkin oon niin ihastunut noihin lehtisiin ja voi vitsi ku tahtoisin sellaisen meillekin! Mut sitten tulee se sama järjen ääni, joka sullakin tässä postauksessa kuuluu. Itse mietin, että mitä jos ei tulostaisi/tilaisikaan näitä jokaiselle vaan esim. 1 per seurue tai 1-2 per pöytä (riippuen pöytien määrästä, montako).

    Tästä ei jäisi kaikille sitä muistoa, mutta moniko lopulta haluaa säilyttää tällaista kotonaan (paitsi ehkä anopit :D). Jokainen voi sitten nykypäivänä ottaa vaikka kuvat puhelimeen, jos tahtoo säilöön. Näin niitä ei myös pyörisi pöydässä ylimääräisinä illan mittaan, kun tuskin sitä illan aikana luettaisiin kuin ehkä kerran. Istumäjärjestys pitäisi ehkä tässä kohtaa laittaa kyllä muualle, mutta entä jos lehtiseen laittaisikin saman järjestyksen, mutta nimien tilalle tittelit, esim. anoppi, morsiamen täti, bestman, kaveri... No nyt innostuin jo melkein suunnittelemaan tätä meille tässä sun kommenttiboksissa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tommonen pöytiin yksittäinen lehtinen, voisikin olla ihan toimiva idea! Varmasti löytäisin Pinterestistä meille sopivan pöytäkartta ratkaisun 🤔

      Poista
  2. Minäkin olen pohtinut ja suunnitellut näitä osaksi meidän häitä, juurikin sen vuoksi että en pidä yhtään niistä pöytäkolmioista... :D Luulen kuitenkin, että me päädymme tulostamaan vain yksinkertaiset kartongit, joihin toiselle puolelle tulee ohjelma, ja toiselle menu, ja tämä paperi sujautetaan sitten lautasliinan taskuun. Häävihkonen olisi ihana, mutta se vaatisi vielä kehittelyä ja juurikin noiden jo mainittujen huonojen puolien ratkaisemista…

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tämä idea vaatii vahän aivojumppaa, että se on toteuttamiskelpoinen. Meille tulee jo jokaisen paikalle semmonen "miten hyvin tunnet hääparin" ristisanatehtävä, niin en haluaisi jokaisen paikalle enempää lappusia kuin yhden :)

      Poista