sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

meidän valo- ja videokuvaajat

Vihdoin ja viimein meidän valo- ja videokuvaajat on varattu. Toki valokuvaajan kanssa on tapaaminen vasta parin viikon päästä. Sen jälkeen on nimet sopparissa ja nähty toimiiko henkilökemiat, mutta uskallan olla aika varmoilla vesillä näiden juttujen suhteen.

Aloitetaan vaikka sillä videokuvaajalla, sillä sen valinta oli helpompi. Kyseessä on Etelä-Pohjalainen MM-filmi, jonka näin työntouhussa jo viime kesänä mun ystävän häissä. Kun tämä ystävä sitten häiden jälkeen kehui ja suositteli yrittäjää, olin aika varma, että päädymme tähän videokuvaajaan.

Mauri ja mun vanhemmat oli siis aluksi vastaan videokuvaajaa, koska kuulemma rahat menee ihan hukkaan. Mutta minä menen kerran naimisiin, ja haluan muistaa sen päivän muutenkin kuin sumeissa muistikuvissa.
Onneksi videokuvaajamme on edullinen, 540€ sis. matkakulut  (listahinta, ei yhteistyötä).  Harmiksi ei saada häävideosta mitään traileria, että pääsisitte sitä ihastelemaan, mutta varmasti tulen kertomaan heidän työn hedelmistään sitten myöhemmin.

Videokuvaajat Marko Mäenpää sekä hänen vaimonsa Mari ikuistavat hääpäiväämme kahdeksan tunnin ajan. Ensin kirkossa kolmella kameralla ja hääpaikalla kahdella kameralla. Päivä paketoidaan kahdelle eri DVD:lle, 40 min DVD vihkimisestä ja toinen 1,5 h juhlista. Kopioita häävideoista saamme kolme kappaletta (johon siis kuuluu vihkiminen+juhla), joita voidaan jakaa sukulaisille.

Kaikista hauskinta tässä on se, että mä en edes muista nähneeni videokuvaajia kuin muutaman kerran ystäväni häissä. Joten senkin suhteen ovat ammattilaisia omassa työssään.

Kuva: Pixabay
 Sitten siihen valokuvaajaan.
Mulla oli jotenkin niin pitkä kriteerilista, että olen edelleenkin vähän pyörällä päästäni. Aloitin etsimisen jo varmaan viime vuoden lopulla seuraamalla Facebookissa häät kuviksi -ryhmää. Poiminkin sieltä aimoannoksen kuvaajia seurailuun Instagramiin (käykää seuraamassa miserybusinesswedding, jos ette vielä ole). Lisäksi Googlailin eri hakusanoilla lähipaikkakuntien valokuvaajia.

Sitten alkoikin se rankkaus. Tärkeintä oli, että kuvaaja on suht läheltä. Miksi ajattaa kuvaajaa Helsingistä tai Itä-Suomesta, kun lähempänäkin on tarpeeksi tarjontaa?
Sen jälkeen tuli varmaan se budjettikysymys. Karsinkin raakalla kädellä kaikki pois, jotka olivat ilmoittaneet nettisivuillaan 8h kuvaukselle hinnaksi reippaasti yli 1000 euroa.
Seuraava kriteeri oli nuorekkuus ja värit. Halusin, että kuvaaja on aallonharjalla nykypäivän trendeissä ja että kuvat ovat selkeitä ja värit kirkkaita. Ikäväkseni huomasin myös, että osalla harrastelijoista oli kuvat epätarkkoja, joten se karsi jonkin verran.

Tarjouspyynnöt lähetin loppujenlopuksi neljälle kuvaajalle, joista kolmelta sain vastauksen. Yhden valokuvaajan hinta oli meille liian korkea, joten vastakkain jäi kaksi hyvää. Lopullisen valinnan teossa otin huomioon kaasojen ja äitini sekä tietysti Maurin mielipiteitä. Se sanottakoon, että Maurin kanssa yhdessä valittiin kaikki kuvaajat, kelle tarjoukset lähti. Ettei ihan vaan kuulosta siltä, että oon valinnut kaiken yksin.

Meidän häät tulee kuvaamaan siis Kankaanpään Valokuvaamo Kata Rotstén. Itseasiassa hän on yksi niistä, jonka löysin vaan umpimähkään Googlailemalla. Aika hyvä saavutus. :D Mutta hänestä kertoilen enemmän sitten tapaamisen jälkeen.

Kuva: Pixabay
-Elina
TJ 327

4 kommenttia:

  1. Oho, voiko noin "halvalla" saada laadukkaan videokuvauksen ja vielä 8 tunniksi? Mä niin kovasti toivoisin nimittäin videokuvausta itsekin, mutta koska meillä on jo valokuviin budjetoitu 1300e, ollaan mietitty, että videokuvaus ehkä jää sitten pois, jos ei budjetista jää yli. Mutta pitääkin alkaa metsästää videokuvaajiakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kyllä sanoa, että tuntuu aika lottovoitolta. Suosittelen kyllä tutustumaan kaikkeen tarjontaan ja olemaan avoimin mielin. Se teille sopiva vaihtoehto voi löytyä yllättävästäkin paikasta :)

      Poista
  2. Kiva että ootte löytänyt sopivat kuvaajat! Muistan meinaan että kuvaajien valinta oli yksi haastavimmista valinnoista hääjärjestelyissä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä se kyllä olikin! Välillä harmitti, että budjetin vuoksi jouduttiin hylkäämään hyviä kuvaajia, mutta onneksi lopputulos on meitä miellyttävä 😊

      Poista