sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

vihkiajan valinta

Kuten monet instagramseuraajat tietävät, että varasin meille kirkon tuossa pari viikkoa takaperin.
Kirkosta erillistä "esittelyä" tulossa myöhemmin, mutta nyt ajattelin vähän pohtia, kuinka päädyimme vihkiaikaamme.

Vihkimisen ajaksi valikoimme klo 15. Omalla kokemuksellamme se tutui sopivan myöhäiseltä ajankohdalta. Jossain vaiheessa pohdimme myös 15:30 aikaa, mutta loppujen lopuksi se tuntui vähän jo liian myöhältä, koska juhlapaikalle päästäisiin vasta puoli viiden aikaan.


Suunnilleen puolet vieraista tulevat kuitenkin kolmensadan kilometrin päästä, joten on kiva, että heilläkin on aikaa valmistautua päivään. Myös hotellissa/mökeillä yöpyvät ehtivät käydä ottamassa huoneensa vastaan ennen juhlallisuuksien alkua.

Oleellisesti meidän potretit otetaan myös ennen vihkimistä. Koska ensikohtaaminen ei tapahdu alttarilla, otetaan meistä ihan aluksi firstlook kuvat. Haluaisin myös, että joitain ryhmäkuvia bestmanien ja kaasojen kanssa ehdittäisiin ottamaan.


Tarkempaa aikataulua en vielä aamulle ole suunnitellut. Sitäkin pitäis pikkuhiljaa miettiä, kun ruvetaan kampaajaa ja meikkaajaa varaamaan.

-Elina

2 kommenttia:

  1. Tuo kello 15 on varmasti oikein hyvä vihkiaika :) Meillä ollaan sellaisen ongelman edessä, että haluamassamme kirkossa vihkiajat alkavat vasta klo 15 ja tuon paikkakunnan asukkaat saavat varata vihkiaikoja kaksi viikkoa ennen ulkopaikkakuntalaisia. Tämä tarkoittaa siis sitä, että luultavasti tuo klo 15 aika ehtii menemään ennen kuin itse saamme luvan varata vihkiaikaa. Todella ärsyttävää kun miettii, että tuosta eteenpäin vihkiajat ovat tunnin välein ja mielestäni klo 16 on jo ihan liian myöhäinen aika vihkimiselle, silloinhan on jo puolet lähes hääpäivästä mennyt :D Empä olisi arvannut, että tällainen ongelma tulee vihkiajan kanssa eteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kyllä sanoa, että aika erikoisia "sääntöjä" eri seurakunnissa kehitellään häiden osalta. Toisaalta ihan ymmärrettävää, että omat seurakuntalaiset pidetään etusijalla. Klo 15 on suhteellisen myöhäinen aika ensimmäiselle vihkimiselle :/ Täytyy sanoa, että hankala tilanne, itse ehkä pohtisin muuta vihkipaikkaa, tai mahdollisesti tarjoaisin jo ruuat hääpoppoolle ennen vihkimistä, jos kirkon ja vihkipaikan välillä ei olisi isoa välimatkaa. :)

      Poista