maanantai 23. tammikuuta 2017

mistä meidän hääsuunnittelu lähtee

Ensimmäisiä kysymyksiä, mitä sain kuulla ystäväpiiristä, oli nimen omaan tämä.
Häähaaveissani oon keränny Pinterestiin inspiraatiokuvia jo kihlautumisesta asti. Häiden yleinen fiilis on aika hyvin ainakin kuvien muodossa jo kasassa. Mutta niistä ideoista juttua myöhemmin.
On parasta alottaa aika perusjutuusta eli budjetista ja hääpaikasta.

kuva

Budjetti määräytyy aika pitkälti vierasmäärän mukaan. Toki juhlapaikka tekee oman osuutensa, mutta me halutaan joku "kylätalon" tapainen, johon sais viedä omat juomat. Vieraslistalle ollaan alustavasti valittu vaan ne, kenen kanssa ollaan tänä päivänä eniten tekemisis. Näin ollen, kun kummallaki on suhteellisen iso suku ja laaja kaveripiiri, vieraita kertyy ~130. Se tuntuu nykypäivän mittapuulla suhteellisen suurelta määrältä, kun alle sadankin hengen häitä vietetään. Toisaalta tuosta määrästä ulkopuolelle jää muun muassa mun isän muutamat tädit, jotka aivan onnessaan odottelevat hääkutsuja. Vaikkakin näiden tätien kanssa ollaan vuosittain tekemisissä, en halua että meidän häistä tulee mun sukujuhlat. Varsinkin, kun miehen suku on Pohjois-Pohjanmaalla, eikä ole ollenkaan varmaa moniko heistä pystyy Etelä-Pohjanmaalle lähtemään. 

Juhlat siis ehdottomasti pidetään Etelä-Pohjanmaalla. Mieheke tuntee tämän paikan aiva kuin kodikseen, vaikka Pohjois-Pohjanmaalta kotoisin onkin. Tällä hetkellä asumme Seinäjoella, mutta mietimme häiden pitopaikaksi myös Kauhajokea, josta olen kotoisin. Emme myöskään vielä tiedä, missä kahden vuoden päästä pidämme majaa, joten Kauhajoki olisi turvallinen "satama". Juhlapaikan etsiminen tuottaa vähän harmaita hiuksia, mutta muutama paikka on jo päässyt listan kärkeen. Niistäkin juttua myöhemmin, kun ollaan jonkinlaiseen lopputulokseen päästy. Tärkeänä kriteerinä on helppo pääsy juhlapaikalta hotellille/muulle yöpymispaikalle pitkän matkalaisten vuoksi. Myös asuntovaunuille soveltuva piha olisi tärkeä.

Mikäli juhlat Kauhajoella pidetään, valikoituu kirkoksi Kauhajoen pääkirkko, vaikka se ei mikään perinteinen vanha puukirkko olekaan. Lapsesta asti siellä käyneenä, olen tottunut sen karuun olemukseen ja se on sisältä mielestäni kivan pelkistetty ja lämmintunnelmainen. Seinäjoelta ehdoton kirkkovalinta olisi Törnävän kirkko.

Otetaan siis vastaan ideoita Seinäjoen seudun juhlapaikoista!

-Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti