tiistai 23. lokakuuta 2018

yhtäläisyydet ja erilaisuudet

Toimiva parisuhde johtaa useimmiten naimisiinmenoon ja sitä edesauttaa balanssissa olevat kiinostuksen ja epäkiinnostuksen kohteet. Tunnetusti vastakohdat täydentävät toisiaan. Työkaverin kanssa tulikin puhetta, miten on kummallista, kuinka pariskunnilla saattaa olla rutkasti eroavaisuuksia, mutta sopivat silti yhteen paremmin kuin moni muu. Tämän keskustelun pohjalta lähdinkin pohtimaan meidän erovaisuuksia ja yhtäläisyyksiä.

Eroavaisuudet

Musiikki

Vaikka me kuunnellaan paljon samanlaista musiikkia, niin samaa soittolistaa ei voida kauhean usein kuunnella. Ennen pitkää Maurilla menee hermo mun soittolistojen katkeransuloisiin rakkauslauluihin ja punkrockiin. Alkuaikoina en myöskään voinut sietää Maurin niin syvästi rakastamaa ysäriä, mutta täytyy myöntää, että oon oppinu tykkäämään myös siitä.

Elokuvat

Tässä vähän sama juttu, kuin musiikissa. On tietynlaiset elokuvagenret, jotka kiinnostaa meitä kumpaakin, kuten sotadraamat, rikosdraamat ja muut toiminnalliset elokuvat. Mutta jos haluan pitää kauhuelokuvailtaa tai nauttia romanttisesta elokuvasta, saan etsiä seuraa muualta. 

Arjen yleinen pyörittäminen

Jos vähän yleistäisin, voisi kuvitella, että aika yleinen ongelma miehillä. Mun omaa arkea pyörittää moni asia, työt, kotityöt, huolehtiminen kissoista, liikunta ja sitten tämä blogi. Kun taas rakkaan puolisoni maailmaa pyörittää pääasiassa vain työt ja minä ja mun nalkuttaminen. :D Mutta siis pointtina se, että mun elämään ei mahdu sohvalla turhaan istuskelua ja telkkarin katselua, vaan useimmiten töiden jälkeen mulla on jonkinlainen to do -lista odottamassa. Tätä taas ei miehiset putkiaivot voi varmaan ikinä sisäistää. Okei, onneksi Mauri tykkää imuroida ja täyttää tiskikoneen ja pyykinpesukoneen, niin yleensä saan ne nakitettua sille.

Monipuolinen ruokavalio

Mun ruuassa tärkeintä on, että siitä löytyy salaattia ja jotain muuta vihreää. Kun taas maukka puolestaan voisi elää miehisesti vain lihalla ja perunalla.

Yhtäläisyydet

Audit

Itte oon ollut aina audinainen ja oon ilmeisesti saanu Maurinkin villiintymään niihin. Toki melkeimpä kaikki Saksalaisiin autoihin luettavat autot kiinnostaa meitä, niin Skodat kuin Bemarit.

Kiinnostus historiaan

Ja erityisesti Toinen maailmansota. Yleisesti on tärkeää tietää historiaa, että ymmärtää nykyisyyttä.

Kissat

On kissa- ja koiraihmisiä ja me kuulutaan niihin kissaihmisiin. Ollaan toki puhuttu, että joskus tulevaisuudessa ei koirankaan hankkiminen mikään ennenkuulumaton teko olisi. 

Maalaishenkisyys

Enemmän tykätään maaseudun rauhasta kuin keskustan vilinästä. Meistä ei ikinä tuu taajamassa asuvaa keskiluokkaista suomalaisperhettä. Enemmänkin nään meidät haja-asutusalueella metsänrannassa tontilla, jossa on suurempi autotalli kuin itse asuinrakennus. Ja saunan jälkeen voi hyvällä omallatunnolla tehdä lumienkeleitä alasti etupihalla.

Rento elämänasenne

Vaikka mä osaan kehittää stressiä pienistäkin asioista, niin yleisesti ottaen eletään aika rennoin rantein ja positiivisesti.

Millaisia eroja ja yhtäläisyyksiä muilla on?

-Elina
TJ 228

6 kommenttia:

  1. Tämä oli tosi ihana teksti. <3 Varsinkin nuo alastomat lumienkelit oman tontin rauhassa saivat jotenkin sydämeni sulamaan. :D Ja olen ihan tosissani! Minusta kuulostaa, että teillä on hyvä balanssi erojen ja yhtäläisyyksien osalta, kunhan vain saat delegoituia noita kotitöitä eteenpäin :D

    VastaaPoista
  2. Haha, kiitos :D on kyllä varsin ihanaa olla löytänyt hyvän vasta parin 💕

    VastaaPoista
  3. Tämä oli kyllä ihana postaus, ja sai myös miettimään meidän yhtäläisyyksiä ja eroja. Niin se vain taitaa olla, että vastakohdat täydentävät toisiaan ja yhdessä löydetään sitten se kultainen keskitie. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) jep, sen kultaisen keskitien löytämiseen pitää joskus ehkä nähdä vaivaakin, mutta loppujen lopuksi kaikki on ollut sen arvoista 😊

      Poista
  4. Tosi kiva postaus, muiden ohella havahduin itsekin pohtimaan meidän eroavaisuuksia ja yhtäläisyyksiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tekstistä tykätään :) on kiva päästä välillä kirjoittamaan muustakin kun vaan häätouhuista 😄

      Poista